Što vidjeti i što raditi u Crikvenici

Cijela Crikvenička Rivijera je kilometrima dugo šetalište. Uzduž pitome i zelene priobalne linije nižu se zaštićene uvale, parkovi, vile i vrtovi, a u smjeru bujnog, brdovitog zaleđa planinarske i biciklističke staze. Ovdje možete pogledati što sve Vam nudi Grad Crikvenica.

Staze i šetnice

Šetalište Rivijera Crikvenica

Prostire se uzduž cijele Rivijere od rta Kačjak u Dramlju do uvale Slana u Selcu, na oko 8km, a možemo ga podijeliti u tri dijela:

  • od hotela Kaštel do hotela Omorika (od centra Crikvenice do Dramlja), prolazi uz poznatu crikveničku pješčanu plažu, kroz zelenilo crikveničkih parkova.
  • od hotela Omorika do poluotoka Kačjak u Dramlju, slijedi mirni obalni dio Dramlja do Kačjaka, bogat mediteranskim raslinjem i nizom prirodnih šljunčanih i stjenovitih uvala.
  • od hotela Kaštel do uvale Slana u Selcu – dio šetališta koji nosi naziv šetnica zdravlja – pruža se uzduž niz pitomih uvala, zelenih vrtova i parkova, te prolazi kroz slikovito primorsko mjesto Selce.

Izleti brodom

Uživajte i upoznajte Rivijeru Crikvenica na drugačiji način!

Svakodnevno se organiziraju panoramske vožnje turističkim brodovima i noćne vožnje „Rivijera noću“, a mogući su i izleti na otoke Krk, Rab i Lošinj. Preporučamo posjet Vrbniku – starom primorskom gradiću koji se smjestio na strmoj litici iznad mora na otoku Krku. Možete posjetiti jednu od konoba i probati neko od vrhunskih autohtonih vina.

Izleti u okolicu

Zahvaljujući odličnoj geografskoj poziciji, postoje brojne mogućnosti za izlete svih vrsta – izleti u prirodu, posjeti prirodnim i kulturnim znamenitostima. U nastavku dajemo nekoliko prijedloga:

Vinodol – Upoznajte bogatu povijest ovog kraja i znamenite ličnosti koje su stvarale povijest i umjetnost!

Vinodol je naseljen još u kameno doba, a u 2. stoljeću prije Krista Rimljani mu daju ime Vallis vineariae i kroz njega grade cestu prema Dalmaciji i utvrdu Badanj. Dolaskom Hrvata Vinodol dobiva današnje ime, a vinova loza, posebno autohtona sorta žlahtina, uzgaja se sve do danas. Knezovi Frankopani i Zrinski ostavili su kroz mnogostoljetnu vladavinu dubok trag u povijesti Hrvatske, a posebno Vinodola, gradeći mnogobrojne utvrde, crkve i samostane. U našem kraju, u tadašnjem sjedištu crkvene vlasti sastavljen je Vinodolski zakonik, jedan od najstarijih europskih pravnih dokumenata. Tu se rodio “Michelangelo minijature”, Juraj Julije Klović Croata, koji je bio učitelj El Grecu.

Uz autohtona vinodolska jela, lovačke specijalitete i jela od samoniklog bilja okusiti se može prava domaća kapljica – vino proizvedeno u vinodolskom kraju. Aktivan odmor možete provesti uz brdski biciklizam, planinarenje i šetnju, jahanje, paragliding i zmajarstvo, sportski ribolov i lov. Upoznajte bogatstvo kulturno-povijesnih znamenitosti Vinodola i posjetite neki od koncerata Vinodolskih ljetnih večeri, Ružicu Vinodola ili maškaranu zabavu u zimskom razdoblju.

Svi ljubitelji kućnih ljubimaca u Crikvenici dolaze na svoje. U Lučici Podvorska nalazi se prekrasna plaža za pse. Plaža se nalazi na udaljenosti od oko 500 m od naših apartmana.

U samom centru Crikvenice nalazi se Aquarium u kojem na 200 metara kvadratnih obitava više od stotinu vrsta riba iz Jadranskog mora, ali i nekoliko primjeraka slatkovodnih riba poput pirana.

Rivijera Crikvenica u svako doba godine svojim posjetiteljima pruža puno mogućnosti za zabavu, odmor i rekreaciju. Relativno mala udaljenost od kontinentalne Hrvatske činu ju idealnom za vikend izlet, ali i za jednodnevni odmor na moru.

A ako želite bolje upoznati Hrvatske prirodne ljepote, obavezno kliknite ovdje i odaberite svoju destinaciju.

Želimo Vam ugodan godišnji odmor!

Zatvori izbornik