Istražite Crikvenicu

Istražite Crikvenicu -cijela Crikvenička Rivijera je kilometrima dugo šetalište. Uzduž pitome i zelene priobalne linije nižu se zaštićene uvale, parkovi, vile i vrtovi, a u smjeru bujnog, brdovitog zaleđa planinarske i biciklističke staze.

Neke od plaža u našoj blizini

U blizini naših Apartmana, nalazi se nekoliko manjih prekrasnih šljunčanih, pješčanih i betonskih plaža, od kojih je najudaljenija u mjestu Selce, do koje vam je potrebno oko 15 minuta laganog pješačenja uz more.

Šetalište Rivijera Crikvenica

Prostire se uzduž cijele Rivijere od rta Kačjak u Dramlju do uvale Slana u Selcu, na oko 8km, a možemo ga podijeliti u tri dijela:

  • od hotela Kaštel do hotela Omorika (od centra Crikvenice do Dramlja), prolazi uz poznatu crikveničku pješčanu plažu, kroz zelenilo crikveničkih parkova.
  • od hotela Omorika do poluotoka Kačjak u Dramlju, slijedi mirni obalni dio Dramlja do Kačjaka, bogat mediteranskim raslinjem i nizom prirodnih šljunčanih i stjenovitih uvala.
  • od hotela Kaštel do uvale Slana u Selcu – dio šetališta koji nosi naziv šetnica zdravlja – pruža se uzduž niz pitomih uvala, zelenih vrtova i parkova, te prolazi kroz slikovito primorsko mjesto Selce.

Upoznajte Crikvenicu i okolicu

Uživajte i upoznajte Rivijeru Crikvenica na drugačiji način!

Svakodnevno se organiziraju panoramske vožnje turističkim brodovima i noćne vožnje „Rivijera noću“, a mogući su i izleti na otoke Krk, Rab i Lošinj. Preporučamo posjet Vrbniku – starom primorskom gradiću koji se smjestio na strmoj litici iznad mora na otoku Krku. Možete posjetiti jednu od konoba i probati neko od vrhunskih autohtonih vina.

Izleti u okolicu

Zahvaljujući odličnoj geografskoj poziciji, postoje brojne mogućnosti za izlete svih vrsta – izleti u prirodu, posjeti prirodnim i kulturnim znamenitostima.

Vinodol

Upoznajte bogatu povijest Vinodolskog kraja i znamenite ličnosti koje su stvarale povijest i umjetnost!

Vinodol je naseljen još u kameno doba, a u 2. stoljeću prije Krista Rimljani mu daju ime Vallis vineariae i kroz njega grade cestu prema Dalmaciji i utvrdu Badanj. Dolaskom Hrvata Vinodol dobiva današnje ime, a vinova loza, posebno autohtona sorta žlahtina, uzgaja se sve do danas. Knezovi Frankopani i Zrinski ostavili su kroz mnogostoljetnu vladavinu dubok trag u povijesti Hrvatske, a posebno Vinodola, gradeći mnogobrojne utvrde, crkve i samostane. U našem kraju, u tadašnjem sjedištu crkvene vlasti sastavljen je Vinodolski zakonik, jedan od najstarijih europskih pravnih dokumenata. Tu se rodio “Michelangelo minijature”, Juraj Julije Klović Croata, koji je bio učitelj El Grecu.

Uz autohtona vinodolska jela, lovačke specijalitete i jela od samoniklog bilja okusiti se može prava domaća kapljica – vino proizvedeno u vinodolskom kraju. Aktivan odmor možete provesti uz brdski biciklizam, planinarenje i šetnju, jahanje, paragliding i zmajarstvo, sportski ribolov i lov. Upoznajte bogatstvo kulturno-povijesnih znamenitosti Vinodola i posjetite neki od koncerata Vinodolskih ljetnih večeri, Ružicu Vinodola ili maškaranu zabavu u zimskom razdoblju.

Svi ljubitelji kućnih ljubimaca u Crikvenici dolaze na svoje. U Lučici Podvorska nalazi se prekrasna plaža za pse (klikni na link). Plaža se nalazi na udaljenosti od oko 500 m od naših apartmana.

U samom centru Crikvenice nalazi se Aquarium u kojem na 200 metara kvadratnih obitava više od stotinu vrsta riba iz Jadranskog mora, ali i nekoliko primjeraka slatkovodnih riba poput pirana.

 

BICIKLIZAM

Zbog svog izvrsnog geografskog položaja Crikvenica je idealno mjesto za zaljubljenike u biciklizam, bilo da se time bavite profesionalno ili samo rekreativno. Zahvaljujući odličnim vremenskim uvjetima, bicikl možete voziti tijekom cijele godine. Na području Crikvenice postoji 6 označenih staza koje možete pronaći na stranicama Turističke zajednice Grada Crikvenica.

PJEŠAČENJE

U Crikvenici i okolici se nalazi sedam označenih staza i šetnica koje će Vam pružit  prekrasne poglede i poseban doživljaj prilikom rekreacije. Staze prolaze uz obalu, borovom šumom tik uz more ili zelenim zaleđem po mirisnim i oku ugodnim šumama, a popis i opisa staza možete pronaći na stranicama Turističke zajednice Grada Crikvenica ili stranicama PD (planinarskog društva) Strilež.

A ako želite bolje upoznati  prirodne ljepote Hrvatske, obavezno kliknite OVDJE i odaberite svoju destinaciju.

Želimo Vam ugodan godišnji odmor!